U pitoresknom okruženju ispred vatrogasnog spremišta u Svetom Iliji, održano je uzbudljivo natjecanje u kuhanju kotlića koje je privuklo osam ekipa. Među natjecateljima nalazila se i istaknuta Udruga Pčelara Varaždin Breg, koja je svojom kreativnošću i ljubavlju prema tradicionalnoj kuhinji osvojila srca posjetitelja.
Natjecanje je okupilo različite ekipe, svaka od njih donoseći jedinstvene recepture i tehničke vještine kako bi pripremile najukusniji kotlić. Miris dima i raznih začina širio se zrakom, dok su entuzijastični natjecatelji pažljivo pratili razvoj svojih kotlića.
Udruga Pčelara Varaždin Breg, koja već godinama njeguje ljubav prema prirodi i tradicionalnoj prehrani, oduševila je posjetitelje svojim pristupom kuhanju. Njihov je kotlić bio poseban jer su koristili pažljivo odabrane sastojke iz lokalnog uzgoja, čime su promicali važnost očuvanja okoliša i poticanja održive poljoprivrede.
Uz domaću atmosferu i veselu publiku, natjecatelji su uživali u svakom trenutku provedenom za kotlićem, promatrajući kako se njihova jela polako pretvaraju u pravo kulinarsko remek-djelo. Sudionici su izmjenjivali recepte i savjete, što je pridonijelo prijateljskoj atmosferi među ekipama.
Nakon pažljivog degustiranja i ocjenjivanja kotlića, ekipa Udruge Pčelara Varaždin Breg (Ivan Kreš, Ivan Fučkar, Zvonko Briški i Zlatko Filjak) osvojila je zasluženo priznanje za originalnost okusa i prezentacije. Njihov kotlić osvojio je simpatije žirija i publike, a njihova upornost i ljubav prema tradicionalnoj kuhinji nadmašili su konkurenciju.
Natjecanje u kuhanju kotlića ispred vatrogasnog spremišta u Svetom Iliji pokazalo je da gastronomija ima moć povezivanja ljudi i očuvanja tradicije. Udruga Pčelara Varaždin Breg i ostale ekipe ostavile su svoj pečat na ovom događaju, dokazujući da prava ljubav prema hrani i očuvanju prirode mogu stvoriti nezaboravne trenutke.